-
2todrive

Het is een feit!
Het experiment 2toDrive is succesvol en wordt definitief ingevoerd. Dat heeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu besloten aan de hand van positieve evaluaties van het project waarbij jongeren vanaf 17 jaar op kunnen voor hun praktijkexamen en onder begeleiding kunnen rijden tot ze 18 zijn. 

Ten opzichte van de experimentfase komen er wel twee aanpassingen. De beginnersperiode voor 2toDrivers wordt verkort van 7 jaar naar de gebruikelijke 5 jaar voor beginnende automobilisten. “Daarnaast zal bij de definitieve invoering van 2toDrive de juridische figuur van begeleider worden opgenomen in de wet, waarmee ook de inzet van 2toDrivers als Bob wordt tegengegaan”, zo stelt de minister.

Als belangrijkste voordelen van het experiment worden gezien:
- meer rijervaring voordat de beginnende bestuurder alleen de weg op   gaat.
- Lager ongevalsrisico

Verder kan een praktisch voordeel zijn dat jongeren vaak vanaf hun 18e gaan studeren en wanneer ze op kamers gaan het wat moeilijker wordt om dan in het weekend nog rijles te plannen naast sporten, bijbaantje, etc.

Verder blijft het toch ook vaak een persoonlijke afweging. Niet iedereen ziet het begeleidt rijden zitten. En de rol van coach laat misschien ook nog wat vraagtekens achter.

Op de site: http://www.2todrive.nl/jongeren/home/ vind je meer informatie over 2todrive. Hier kun je ook de begeleiderspas aanvragen.
Let op: De begeleiderspas moet je aangevraagd hebben voordat je het rijbewijs kunt aanvragen bij jouw gemeente. Deze pas kost € 35,-
Voordat je de begeleiderspas aan kunt vragen moeten de coaches zich eerst aangemeld hebben, dit kan ook op bovenstaande site.


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint