top of page

2todrive

Met 2toDrive kun je vervroegd je rijbewijs halen en onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Op de pagina http://www.2todrive.nl vind je alle stappen van 2toDrive op een rij. Je kunt hier terecht voor alle informatie, zoals het aanmelden van een coach of het aanvragen van een begeleiderspas. 

Als belangrijkste voordelen worden gezien:

- Vanaf je 17e de weg op

- meer rijervaring voordat de beginnende bestuurder alleen de weg op gaat

- Lager ongevalsrisico (26% lager)

- Hoger slagingspercentage

Verder kan een praktisch voordeel zijn dat jongeren vaak vanaf hun 18e gaan studeren en wanneer ze op kamers gaan het wat moeilijker wordt om dan in het weekend nog rijles te plannen naast sporten, bijbaantje, etc.

 

Verder blijft het toch ook vaak een persoonlijke afweging. Niet iedereen ziet het begeleidt rijden zitten. En de rol van coach laat misschien ook nog wat vraagtekens achter.

 

Let op: De begeleiderspas moet je aangevraagd hebben voordat je het rijbewijs kunt aanvragen bij jouw gemeente. Deze pas kost € 27,-

 

Voordat je de begeleiderspas aan kunt vragen moeten de coaches zich eerst aangemeld hebben, dit kan ook op bovenstaande site.

 

5 of 7 jaar beginnend bestuurder

Hoe lang u het beginnersrijbewijs houdt, hangt af van uw leeftijd en het type rijbewijs.

  • Bent u 16 jaar als u uw rijbewijs haalt? Dan bent u 7 jaar beginnend bestuurder.
  • Bent u 17 jaar of ouder? Dan bent u 5 jaar beginnend bestuurder.
  • Haalt u op 16-jarige of 17-jarige leeftijd eerst het rijbewijs AM/T? Dan bent u voor 7 jaar beginnend bestuurder. Haalt u op 17-jarige leeftijd ook het B-rijbewijs, dan bent u 5 jaar beginnend bestuurder. Dit gaat in vanaf het moment dat het rijbewijs B is afgegeven.
  • Haalt u voor u 18 wordt het rijbewijs AM/T? En haalt u uw rijbewijs B nadat u 18 bent geworden? Dan blijft u 7 jaar beginnend bestuurder. Dit geldt vanaf het moment waarop het rijbewijs AM/T is afgegeven.
  • Bron: www.rijksoverheid.nl/beginnersrijbewijs
bottom of page