top of page

Faalangst en rijexamen

Zenuwachtig, angst om te falen, angst om fouten te maken, iedereen heeft er in meer of mindere mate wel last van. Maar wanneer deze angst blokkades gaat veroorzaken bij de leerling waardoor deze minder presteert wordt het voor de leerling lastig om met de druk en spanning van een examen om te gaan. Vanaf 1 juni 2010 is het mogelijk om bij het CBR een Faalangstexamen te reserveren i.p.v. een regulier examen. Bij een dergelijk examen krijg je o.a. meer tijd en de mogelijkheid om een time-out in te lassen. Kijk ook eens op: http://www.cbr.nl/faalangst.pp

Faalangst kun je het beste niet alleen bij het examen behandelen, maar al gelijk tijdens de rijopleiding. Op deze manier kun je gelijk vanaf je eerste rijles leren om de spanning te verminderen en meer zelfvertrouwen op te bouwen. Om de faalangst tijdens de rijopleiding te kunnen behandelen hebben wij een bijscholingscursus faalangst gevolgd en beschikken dan ook over de nodige tools om de faalangst te kunnen behandelen en ook de leerling die last heeft van faalangst op te leiden tot een veilige, verantwoorde bestuurder.

Op http://www.faalangst.nl kun je meer informatie vinden over faalangst en een test doen die een indicatie geeft of je last hebt van faalangst/ rijexamenangst.

bottom of page